Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-09@02:46:17 GMT

تقویم زمانی و نحوه ثبت نام پذیرفته شدگان دکتری ۹۹

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۸۸۹۰۱

تقویم زمانی و نحوه ثبت نام پذیرفته شدگان دکتری ۹۹

به گزارش مهر، آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» (نیمه‌متمرکز) سال ۱۳۹۹ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور اولین آزمون کشوری بود که ۹ مرداد ماه و در ایام کرونا برگزار شد. نتایج این آزمون نیز اول آبان ماه در سایت سازمان سنجش اعلام شد و دانشگاه ها نحوه ثبت نام، زمان ثبت نام، مدارک مورد نیاز و همچنین زمان آغاز کلاس های دانشجویان دکتری را اعلام کردند که به شرح زیر است؛

دانشگاه آزاد

دانشگاه آزاد اعلام کرده است؛ کارنامه تمامی داوطلبانی که در مصاحبه مجازی این دوره در دانشگاه آزاد شرکت کرده‌اند متعاقباً از طریق سامانه اعلام نتایج مرکز سنجش و پذیرش به نشانی www.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

azmoon.org منتشر خواهد شد.

براساس اعلام دانشگاه پذیرفته شدگان از روز گذشته ۷ آبان ماه با مراجعه به سامانه آموزشیار به آدرس edu.iau.ac.ir و مطابق جدول زمانی اعلام شده می توانند نسبت به ثبت نام خود به صورت مجازی اقدام کنند. شرایط و ضوابط ثبت نام نیز در سامانه این مرکز به آدرس sanjesh.iau.ir قرار گرفته است.

ثبت نام الکترونیکی (غیرحضوری) پذیرفته شدگان دکتری از ۶ آبان ماه آغاز شد و تا امروز ۷ آبان ماه ادامه دارد. پذیرفته شدگان برای اطلاع از چگونگی تحویل مدارک به صورت فیزیکی به آدرس سایت واحد دانشگاهی محل پذیرش مراجعه کنند.

دانشگاه تهران

مهلت ثبت‌نام غیرحضوری پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری مقطع دکتری تخصصی (Ph.D) از پنجم آبان ماه ۹۹ آغاز شده است و تا روز جمعه ۹ آبان ماه ۹۹ ادامه دارد.

پذیرفته‌شدگان باید با مراجعه به سامانه reg.ut.ac.ir نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.

دانشگاه صنعتی شریف

پذیرفته‌شدگان در دانشگاه صنعتی شریف باید از طریق سامانه https://edu.sharif.edu به صورت غیر حضوری ثبت نام کنند که زمان دسترسی به سامانه آموزش از سه شنبه ۶ آبان ماه تا روز شنبه ۱۰ آبان ماه خواهد بود.

پذیرفته شدگانی که دانشجوی سال آخر بوده و قادر به ارائه مدرک ارشد نیستند و تاریخ فراغت از تحصیل آنها بعد از تاریخ ۳۱ شهریور است، لازم است گواهی تأیید شده توسط دانشگاه دانشگاه کارشناسی ارشد خود که در آن تاریخ احتمالی فراغت از تحصیل مشخص شده و فرم مخصوص معدل تعداد واحد گذرانده تا تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۸ را ارائه کنند.

تمامی مدارک توسط کارشناسان آموزشی بررسی خواهد شد و در صورت صحت مطالب و تأیید مدارک ارائه شده در سامانه آموزش برای انتخاب واحد کجا خواهید شد هرگونه اشکال در مدارک و مطالب ارائه شده داوطلب اعلام می‌شود و تا رفع اشکال ثبت نام قطعی نیست و در سامانه آموزش غیر مجاز خواهد بود و امکان انتخاب واحد برای داوطلب فراهم نیست.

با توجه به تاخیر در اعلام نتایج نهایی آزمون‌های سراسری سال ۱۳۹۹ و مدت زمان پیش‌بینی‌شده برای انجام فرآیند ثبت‌نام و انتخاب واحد درسی دانش‌جویان نوورود، کلاس‌های مربوط به این دسته از دانشجویام از روز شنبه ۱۷ آبان آغاز خواهد شد.

دانشگاه الزهرا 

دانشگاه الزهرا اعلام کرد ثبت نام الکترونیکی (غیرحضوری) پذیرفته شدگان دکتری از امروز ۶ آبان ماه آغاز می شود و تا ۷ آبان ماه ادامه دارد. انجام مراحل ثبت نام الکترونیکی از طریق سامانه جامع آموزشی گلستان به آدرس https://edu۱.alzahra.ac.ir انجام می شود.

براساس این گزارش تمامی کلاس ها به صورت غیر حضوری و با استفاده از سامانه رسمی مدیریت آموزش الکترونیکی دانشگاه ( LMS و Adobe Connect) برگزار می‌شود و استفاده از سایر سامانه‌ها رسمیت ندارد و غیبت به حساب می‌آید.

تاریخ شروع کلاس‌ها برای تمامی ورودی های نیم سال اول ۱۱ آبان ماه است؛ همچنین زمان ثبت نام الکترونیکی پذیرفته شدگان نیم سال دوم نیز مطابق ورودی‌های نیم سال اول است. ولی انتخاب واحد و شروع کلاس‌های ایشان مطابق تقویم آموزشی در نیم سال دوم دانشگاه خواهد بود.   

دانشگاه شهید بهشتی

ثبت نام در دانشگاه شهید بهشتی از ۵ آبان ماه تا ۶ آبان ماه در دو مرحله به ترتیب؛ پذیرش غیر حضوری (به صورت مشروط) و پذیرش حضوری (نهایی و قطعی) انجام شد. براساس تاکید دانشگاه در صورت عدم ثبت نام غیر حضوری عدم دریافت گواهی پذیرش ثبت نام حضوری و قطعی امکان پذیر نخواهد بود.

در زمان ثبت نام حضوری نیز اصل مدارک مورد نیاز باید با مدارک بارگذاری شده در سیستم جامع آموزشی گلستان دانشگاه مطابقت داشته باشد؛ با توجه به شرایط حاکم بر کشور تاریخ ثبت نام حضوری و قطعی اثر سایت دانشگاه اعلام می شود و تا تاریخ مذکور و تکمیل مراحل ثبت نام حضوری، ثبت نام دانشجو به صورت مشروط خواهد بود

دانشگاه تربیت مدرس

ثبت نام دانشجویان دکتری در دانشگاه تربیت مدرس به‏ صورت غیرحضوری در بازۀ زمانی ۵ تا ۷ آبان انجام می‏ شود و زمان آغاز کلاس های دکتری ۱۰ آبان خواهد بود.

دانشگاه علم و صنعت

ثبت‌نام ورودی‌های دکتری از روز یکشنبه ۴ آبان تا ۶ آبان ماه به صورت غیر حضوری از طریق سیستم گلستان انجام شد. براساس اعلام این دانشگاه زمان و نحوه ارسال اصل مدرک کارشناسی ارشد پذیرفته شدگان دوره روزانه به تحصیلات تکمیلی دانشگاه متعاقبا اعلام خواهد شد.

پذیرفته شدگان نوبت دوم (شبانه) وجه شهریه ثابت خود را در پذیرش غیر حضوری در سامانه گلستان پرداخت کنند؛ در غیر اینصورت ثبت‌نام آنان انجام نخواهد گرفت. شهریه ثابت کلیه رشته‌ها ۸۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال (هشتاد میلیون ریال) است.

انتخاب واحد درسی پذیرفته‌شدگان پس از مشورت و تائید استاد راهنما (از طریق ایمیل) از ۶ آبان تا ۷ آبان ماه از طریق سامانه گلستان http://golestan.iust.ac.ir انجام می‌شود.

شروع کلاس های دانشجویان دکتری در نیمسال اول ۱۴۰۰-۹۹ از روز شنبه ۱۰ آبان ماه اعلام شده است.

دانشگاه اصفهان

براساس اعلام اداره کل امور آموزشی دانشگاه اصفهان، ثبت نام پذیرفته شدگان ورودی جدید مقطع دکتری به صورت غیرحضوری و در تاریخ های ۶ آبان تا ۷ آبان ماه انجام خواهد شد.

با برنامه ریزی صورت گرفته کلیه کلاسها از روز شنبه ۱۰ آبان ماه در سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه به آدرس http://lms.ui.ac.ir برگزار خواهد شد.

دانشگاه صنعتی اصفهان

مراحل پذیرش پذیرفته شدگان دکتری در دانشگاه صنعتی اصفهان در دو مرحله غیرحضوری و تحویل اصل مدارک صورت می گیرد.

ثبت نام اولیه از ۶ آبان ماه آغاز شده و تا پایان امروز ۷ آبان ماه ادامه دارد؛ ثبت نام و اخذ واحدهای درسی نیز از ۱۲ آبان آغاز می شود و تا ۱۴ آبان ادامه دارد. زمان شروع کلاس ها نیز ۱۷ آبان اعلام شده است.

دانشگاه فردوسی مشهد 

ثبت نام پذیرفته شدگان دکتری در این دانشگاه در دو مرحله الکترونیکی و حضوری انجام می شود. ثبت نام الکترونیکی در روزهای دوشنبه ۵ آبان ماه تا پنج شنبه ۸ آبان ماه صورت می گیرد. 

نحوه و زمان ثبت نام حضوری بعدا اعلام خواهد شد و دانشجویان لازم است در زمان اعلامی مراجعه و اصل مدارک اسکن شده را تحویل دهند.

شروع کلاس های درسی از روز شنبه ۱۰ آبان ماه خواهد بود و انتخاب واحد صرفا در نیمسال اول دانشجویان به صورت گروهی و توسط اداره آموزش دانشکده و بدون نیاز به حضور دانشجو انجام خواهد شد.

دانشگاه شیراز

فرایند ثبت نام در دانشگاه شیراز به ۲ صورت اینترنتی و ارسال مدارک از طریق پست توسط دانشجو و انجام می شود و نیازی به حضور دانشجو در دانشگاه نیست.

ثبت نام اینترنتی پذیرفته شدگان دکتری در دانشگاه شیراز از ۱۰ آبان تا ۱۳ آبان ماه انجام می شود و شروع کلاس ها از ۱۷ آبان ماه خواهد بود.

دانشگاه کردستان

پذیرفته شدگان دکتری باید از ۶ آبان لغایت ۱۲ آبان با ورود به سایت دانشگاه کردستان به آدرس http://golestan.uok.ac.ir نسبت به ثبت نام اولیه و درج اطلاعات و اسکن مدارک مورد نیاز اقدام کنند.

آغاز سال تحصیلی و شروع کلاس ها در دانشگاه کردستان برای ورودی های جدید روز شنبه ۱۷ آبان ماه اعلام شده است. همچنین این دانشگاه تاکید کرده هیچ تعهدی در قبال تامین خوابگاه دانشجویان متاهل ندارد. 

پذیرفته شدگان بورسیه وزارتخانه ها و یا سازمان ها لازم است براساس ضوابط نسبت به انعقاد قرارداد با وزارت یا سازمان ذی ربط اقدام کنند.

دانشگاه مازندران 

ثبت نام و انتخاب واحد پذیرفته شدگان نهایی دوره ی دکتری تخصصی براساس حروف الفبا، در دو مرحله ثبت نام آنلاین و ارسال مدارک از طریق پست از ۱۰ تا ۱۲ آبان ماه انجام می شود. انتخاب واحد نیز در روزهای ۱۴ و ۱۵ آبان ماه صورت خواهد گرفت.

ثبت نام مرحله اول الزامی بوده و در صورت عدم ثبت نام آنلاین، مدارک فیزیکی ارسالی بررسی نمی شود؛ همچنین ثبت نام مرحله اول به منزله تائید نهایی نیست و پذیرش متقاضیان در دانشگاه مازندران بصورت مشروط بوده و تائید نهایی ثبت نام منوط به دریافت کلیه مدارک درخواستی به صورت پستی (ثبت نام مرحله دوم) و بررسی آن توسط کارشناسان آموزش دانشگاه است.

دانشگاه همچنین تاکید کرده، معدل‌ کارشناسی و کارشناسی ارشد پذیرفته‌ شده‌ باید با معدلی‌ که‌ قبلاً در زمان ثبت‌نام برای شرکت در آزمون به‌ سازمان‌ اعلام‌ شده، یکسان‌ باشد، چرا که در غیر این صورت از ثبت‌نام آن دسته از داوطلبانی که دارای مغایرت معدل باشند (معدل مندرج در مدرک آنان کمتر از معدل اعلام شده به سازمان باشد) خودداری می شود.

منبع: الف

کلیدواژه: روز شنبه ۱۰ آبان ماه پذیرفته شدگان دکتری ثبت نام الکترونیکی طریق سامانه دانشگاه صنعتی ثبت نام حضوری سامانه آموزش شروع کلاس ها زمان ثبت نام انجام می شود انتخاب واحد روز شنبه دو مرحله صورت غیر اقدام کنند ۶ آبان ماه ۷ آبان ماه غیر حضوری اعلام شده ثبت نام ۶ آبان تا ۷ آبان اعلام شد خواهد شد ۱۷ آبان نیم سال سال اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۸۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»

به گزارش خبرآنلاین، چرا مهاجرت دانشجویان به خارج کشور گسترش یافته است؟ امروز کشور با بحران مهاجرت روبه‌روست و این بحران دلایل گوناگونی را در داخل ایران دارد. از همه دلائل سیاسی و اجتماعی بیرونی که بگذریم، بخشی از این دلائل به داخل دانشگاه و مدیریت آن باز می گردد. ناکارآمدی در ساختار مدیریت و شیوه‌های رفتاری استادان دانشگاه می‌تواند نقش به سزایی در ترک تحصیل و دل‌زدگی و نهایتا مهاجرت دانشجویان به خارج شود.

نمونه یکی از دانشگاه‌های مهم کشور

دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، از جمله نقاط مهم آکادمیک کشور است که در توسعه علمی حوزه‌های مختلف مرتبط با شیمی، نقشی بالایی دارد. دانشکده‌ای که پس از انقلاب اسلامی روییدن گرفت. از سال ۱۳۶۹ رشته شیمی کاربردی آن در مقطع کارشناسی شروع شد. در سال۱۳۷۱ در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجو پذیرفت و از سال ۱۳۸۰ به تربیت دانشجو در مقطع دکتری اقدام کرد. در سال ۱۳۹۲ گروه شیمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به دانشکده شیمی ارتقا یافت.

امروز مقطع دکتری دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، نقش حساسی را در تربیت دانشجویان برای امروز و فردای توسعه علمی کشور دارد. در این میان نقش استادان و اعضای هیات علمی این دانشگاه، در این راستا بسیار حساس است چه بسا اگر استادانی، به هر دلیل راه منطقی دانش اندوختن را بر دانشجویان ببندند، بی شک راه علمی کشور را سد کرده اند.

ماجرای یک استاد ناهنجار

در سال های اخیر دانشجویان مختلفی در رشته شیمی دانشگاه خواجه نصیر ترک تحصیل یا مهاجرت کرده‌اند. علت این ترک تحصیل یا مهاجرت اما جالب است و گفته شده که ریشه‌های رفتاری در درون دانشگاه دارد. عموم دانشجویان نخبه پسر و دختر در مقطع دکتری شیمی طی تماس و ارتباط با خبرآنلاین بیان کرده‌اند که به دلیل روش‌های نادرست اخلاقی و فشارهای روانی و رفتاری داخل دانشگاه، از ادامه تحصیل انصراف داده اند.

مشاهدات عینی دانشجویان

گذشته از مشاهدات عینی و روایت های گوناگون دانشجویان، تحقیق و بررسی‌های میدانی تایید می‌کند که کارمندان اداری و حتی برخی از اساتید این دانشکده نیز بر وجود یک عامل نابهنجار در حوزه آموزشی دانشگاه اقرار دارند.

یکی از دختران دانشجوی نخبه علمی کشور که از این دانشگاه ترک تحصیل کرده، درباره برخی رفتارهای یکی از استادان دانشگاه می گوید: «از جمله کارهایی که به ما تحمیل می شد این بود که در کلاس شیمی، روی دست بچه‌ها هزینه‌های گزافی می‌گذاشتند. یکی از استادان دانشجویان را مجبور می‌کرد که برای او وسیله‌های آزمایشگاهی بخرند و اگر نمی‌خریدند به آنها توهین می کرد و از طرفی هم این وسایل را به بچه ها نمی داد و در کمدش پنهان می‌کرد. یا مثلا ما برای دفاع، به کریستال احتیاج داشتیم. این استاد، یک هزینه هنگفتی را به ما تحمیل می کرد که باید کریستال های ما به خارج از کشور ارسال شود. از ما یک میلیون پول پست می گرفت که کریستال ها را به لهستان بفرستد. در حالی که این کار در داخل کشور بدون هزینه یا با کمترین هزینه انجام می شد و هیچ نیازی برای ارسال به خارج کشور نبود.»


از دانشجویان خواسته شد تا برای اثاث کشی خانه استاد کمک کنند

یکی از دانشجویان نخبه علمی که در چند دانشگاه کشور با رتبه بالا قبول شده، درباره ناهنجاری‌های رفتاری این استادان دانشگاه خواجه نصیر گفت: « آنچه دریافتم یک وضعیت آزار دهنده بود. ما با استادی روبرو بودیم که حتی خارج از زمان دانشگاه، طی تماس‌هایی با ما برخوردهای تحقیرآمیز می کرد. استادی از تحقیر دانشجویان لذت می برد. دانشجویان را به بالا شهری و پایین شهری تقسیم می کرد و بچه های پایین شهری را با زشت‌ترین بیان‌ها خطاب می‌کرد. استادی وارد مسائل خصوصی و شخصی دانشجویان می شد و این مسائل را بین دانشجوها ترویج می کرد. حتی به دانشجویان تهمت دزدی از آزمایشگاه زده شد. حتی یک بار از دانشجویان خواسته شد تا برای اثاث کشی خانه یکی از استادان کمک کنند!»

دانشجویان دکتری که به دلیل فشارهای روانی انصراف دادند

یکی دیگر از دانشجویانی که شش ترم درس خوانده و آماده دفاع پایان نامه بوده به دلیل فشارهای روانی یکی از استادان از به پایان رساندن تحصیلش انصراف داده و می گوید: «آنچه ما می‌گوییم ناشی از سختگیری یک استاد نیست. سختگیری با آزار دادن تفاوت دارد. این مثلا استاد، یک شخصیت صد در صد منفی دارد که هدفش آزار دادن دانشجوست. از اینکه به دانشجویان توهین کند و تهمت بزند تا اینکه وسایل و ابزار و مواد آزمایشگاه را به دانشجویان ندهد. این‌ها رفتارهایی بود که کاری کردند که من با شش ترم درس خواندن، این رشته را به پایان نرسانم و فقط به دلیل رفتارهای زشت استاد انصراف دادم.»

استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد

یکی از دانشجویان فارغ التحصیل و نخبه علمی کشور که دانشجوی خواجه نصیر بوده، از نمونه آزارهای روانی می‌گوید: «استاد راهنما باید حامی دانشجو باشد اما استادی داشتیم که دشمن دانشجوست. او از تحقیر و فشار به بچه ها خوشحال می شود. ایشان حتی از رشد علمی دانشجویان ناراحت می شد. وقتی شنید که من فرصت مطالعاتی در دوره خارج از کشور گرفته ام به شدت مخالفت کرد و گفت اگر تو بروی چه چیزی به من می رسد. باید برای این رفتن به من پولی بدهی. حتی بعد هم ناراحت شد. من دعوت نامه و ویزا برای یک فرصت مطالعاتی گرفته بودم و این زن به سوپروایزر آن دانشگاه خارج از کشور ایمیل زد و چنان از من بد گفت که آن دانشگاه دوره مرا حذف کرد. او شخصیتش به گونه ای است که از رشد علمی دانشجویانش ناراحت می شود. توهین و تهمت و تحقیر دانشجویان روش عمومی اوست و اینها فشارهای روانی بسیاری بر دانشجویان می آورد.»

تخریب شخصیت دانشجویان

یکی دیگر از دانشجویان دکتری، درباره وضعیت نابسامان آزمایشگاه این استاد می گوید: « از ما می خواستند بیش از زمان معمول در آزمایشگاه باشیم و ما را مجبور به نظافت های محل آزمایشگاه می کردند. یکی از مسائل مهم این بود که مواد آزمایشگاهی را به دانشجویان نمی دادند و استاد مواد را در کمد خودش نگه می داشت. بعد وقت و زمان ما را با حرف های شخصی و خصوصی معطل می کرد و مسائل شخصی دانشجویان را پنهانی از یکدیگر می پرسید. حتی استاد سر کلاس برنامه ریزی می کرد تا آبروی دانشجویان را با همان موضوعات خصوصی و شخصی ببرد. او در جمع، شخصیت افراد را تخریب و به آنان توهین‌های بدی می کرد.»

آیا مسئولان اقدامی خواهند کرد؟

آنچه در این گزارش از نمونه رفتاری رخ داده در دانشکده شیمی دانشگاه خواجه نصیر عنوان شد، تنها نمونه های اندکی است. چنانکه موجب شده برخی از دانشجویان در مقطع دکتری انصراف دهند یا برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروند.

* اطلاعات،‌ هویت و صدای ضبط شده افرادی که در این گزارش صحبت کرده‌اند، در خبرآنلاین محفوظ است.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903180

دیگر خبرها

  • نتایج چهارمین آزمون «مهارت انجام عملیات قرض‌الحسنه» اعلام شد
  • قیمت خرید کتاب‌های درسی اعلام شد+ تقویم زمانی سفارش
  • قیمت خرید کتاب‌های درسی اعلام شد+ تقویم زمانی سفارش کتاب‌های درسی
  • آغاز پذیرش دانشجوی ‌دکتری بدون آزمون در دانشگاه صنعتی دزفول
  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • زمان اعلام نتایج آزمون ارشد مشخص شد
  • پذیرش ۵۳ درصدی دانشجو در مقطع دکتری به روش استادمحور
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»
  • ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد