Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این نامه که به امضای باستان‌شناسان و تاریخ‌پژوهانی چون علیرضا جعفری‌زند، مهدی فراشیانی، علی علی‌بابایی ‌درمنی، میرمهرداد میرسنجری، عطاءالله عبدی، رضا ستاری، احمدعلی اسدی و پروین پورمجیدیان رسیده است پس از «درود و احترام و آرزوی تندرستی» آمده است: «پیرو سخنان جنابعالی در گفت‌وگو با رسانه‌ها در خصوص راه‌اندازی کارگروه علمی و اجرایی برای مشخص کردن یک روز به عنوان روز کورش بزرگ و ثبت در تقویم ملی و اعلام این نظر از جانب شما که هیچ‌گونه سند تاریخی در خصوص هفتم آبان ماه و روز کوروش بزرگ وجود ندارد و نام‌گذاری این روز از جانب معاندان و به خصوص سلطنت‌طلبان انجام شده است، ذکر چند نکته را ضروری می‌دانیم».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دنباله‌ی نامه آورده شده است: «همان‌گونه که جنابعالی نیز تأکید کرده‌اید، موضوع شاهنشاهِ بنیادگذار سلسله‌ی هخامنشی، که اندیشمندان دنیا او را با نام "Cyrus the Great" (کورش بزرگ) می‌شناسند، از گروهک‌های سیاسی و معاند جداست و در صورت مدیریت درست توسط مردم و مسئولان، نه تنها امکان استفاده ابزاری از این روز به دست فرصت‌طلبان نخواهد افتاد، بلکه گرامی‌داشت این روز می‌تواند نقشی مؤثر در ایجاد وحدت ملی و همبستگی همه‌ی ایرانیان و دستیابی به توسعه‌ی گردشگری در استان فارس داشته باشد».

در بخشی دیگر از این نامه آمده است: «با توجه به مستندات تاریخی برای هفتم آبان ماه به عنوان روز کورش بزرگ ــ که در ادامه به آن اشاره خواهد شد ــ و همچنین سابقه‌ی دست‌کم دوازده ساله‌ی گرامیداشت این روز توسط گروه‌های مختلف مردم و ‌مراجع علمی و فرهنگی، که بسیار فراتر از سوء‌استفاده‌های اخیر گروه‌های سیاسی خارج‌نشین است، به نظر می‌رسد که انتخاب روزی جایگزین به جای هفتم آبان‌ماه بدون توجه به سوابق و مستندات و خواست مردم، صرفاً به‌خاطر مقابله با اقدامات ضد امنیتیِ گروهی معدود، در عمل می‌تواند باعث دو قطبی‌شدن جامعه و افزایش تنش‌ها در این روز شود».

در نامه‌ی باستان‌شناسان و تاریخ‌پژوهان در خصوص مستندات علمی ـ گاهشماری برای روز هفتم آبان ماه به عنوان روز کورش بزرگ این‌گونه توضیح داده شده است: در کتیبه‌ی بابلی معروف به «گاه‌نگار نبو ـ نائید» با قدمت بیش از ۲۵۰۰ سال، که اکنون در موزه‌ی بریتانیا نگهداری می‌شود، شرح گوشه‌هایی از به قدرت‌ رسیدن کورش‌ بزرگ و پیروزی سریع وی بر بابل، زمان ورود کورش به بابل و رویدادهای چند ماه از سالِ به تخت نشستنِ او ثبت شده است. به‌گواهی این کتیبه در روز سوم از ماه اَرخسمنو (طبق سال‌نامه‌ی بابلی برابر با ۲۹ اکتبر / هفتم آبان) سال ۵۳۹ پیش از میلاد، کوروش بزرگ پس از آزادسازی بابل به آن شهر رفت و مردمان با آغوش باز او را پذیرفتند؛ «در ماه اَرَخسمنو (= ماه هشتم)، روز سوم (= هفتم آبان‌ماه) کوروش به بابل اندر آمد. شاخه‌های سبز در برابر او (= زیر پای او) گسترده شد. حالت "آشتی" در شهر برقرار شد. کورش شادباش‌ها به همه شهرها در (سرزمین) بابل فرستاد...» (برگرفته از متن ترجمه‌ی «گاه‌نگار نبو ـ نائید»، در: کتاب «فرمان کورش بزرگ»، برگردان دکتر [استاد] عبدالمجید ارفعی، مرکز دائره‌المعارف بزرگ اسلامی، تهران ـ 1389).

در تأییدِ علمیِ برگردانِ تاریخ گاه‌نگار یادشده نیز در نامه آورده شده است: «دکتر احمد بیرشک، ریاضی‌دان، تقویم‌نگار، و پژوهشگر تاریخ علم در کتاب «گاهشماری ایرانی»، درباره تطبیق ماه‌های گاهشماری بابلی با هخامنشی، به انطباق علمی و باستان‌شناسی «آرخاسمنو»، هشتمین ‌ماه از گاهشماری بابلی، با «وَرکَزَنَه»، هشتمین ‌ماه از گاهشماری هخامنشی، برابر با آبان‌ماه تأکید می‌کند. هم‌چنین برای محاسبه‌ی زمان دقیق و تطبیق روز سوم از ماه اَرَخسمنو (= ماه هشتم) از گاه‌شماری بابلی با روز ٢٩ اکتبر سال ٥٣٩ پیش از میلاد در گاه‌شماری میلادی، دکتر ریچارد آنتونی پارکر باستان‌شناس، در کتاب «گاه‌نگاری بابلی» جدول تطبیقی و مبدل رویدادهای گاه‌نگاری بابلی با گاهشماری میلادی را ارائه نموده است که نسخه‌ی دیجیتالی آن در اینترنت برای همگان قابل دسترس است. بر پایه‌ی این مستندات غیرقابل انکار و قطعی، زمان دقیق روز صدور منشور کورش بزرگ، روز سوم از ماه اَرخسمنو (طبق سال‌نامه‌ی بابلی) برابر با ۲۹ اکتبر/ هفتم آبان‌ماه از سال ۵۳۹ پیش از میلاد است و این روز مستندترین و دقیق‌ترین مناسبت تاریخی برای نامگذاری به عنوان «روز کورش بزرگ» است».

باستان‌شناسان و تاریخ‌پژوهان در پایان نامه‌ی خویش خواستار آن شده‌اند که: «لذا انتظار می‌رود که اعضای محترم آن کارگروه، ضمن در نظر گرفتن مصالح ملی، با پایبندی به اصول علمی در تثبیت و ثبت روز هفتم آبان‌ماه به عنوان روز کورش بزرگ در تقویم رسمی کشور کوشا باشند».

این نامه جهت آگاهی و اقدامات مقتضی به وزیر کشور و استاندار فارس رونوشت شده است.

امضاکنندگان این نامه عبارت هستند از: علیرضا جعفری زند (دکترای باستان‌شناسی و عضو هیأت‌علمی دانشگاه)، مهدی فراشیانی (عضو هیات علمی دانشگاه ملی تحقیقاتی سنت‌پترزبورگ روسیه و پژوهشگر تاریخ و فرهنگ)، علی بابایی‌درمنی (دکترای تاریخ، دانشگاه تهران)، میرمهرداد میرسنجری (دکترای تخصصی، استادیار دانشگاه و پژوهشگر فرهنگی و ژئوپلتیک)، عطاءالله عبدی (دکترای جغرافیای سیاسی وعضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی تهران)، رضا ستاری (دانشیار زبان و ادبیات دانشگاه مازندران)، دکتر احمدعلی اسدی (دکترای باستان شناسی و مدرس دانشگاه‌های هنر شیراز و مرودشت)، پروین پورمجیدیان (باستان‌شناس و دکترای فرهنگ و زبان‌های باستانی و هیأت‌علمی دانشگاه ورامین)، رقیه سلطانی (دکترای باستان‌شناسی)، نرگس علائی‌بخش (پژوهشگر و دانشجوی دکتری باستان‌شناسی)، زاگرس زند (دانش‌آموخته‌ی ایران‌شناسی و تاریخ ایران باستان و مدرس تاریخ دانشگاه)، شادی فروغی (کارشناس ارشد فرهنگ و زبان‌های باستانی و هیأت‌علمی دانشگاه شیخ بهایی اصفهان)، منظم حقیقت (کارشناس ارشد باستان‌شناسی)، رحمت الله سلیمانی‌فارسانی (باستان‌شناس و دبیر پیشین اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویان باستان‌شناسی دانشگاه‌های کشور)، رضا نیکپور (دانش‌آموخته‌ی تاریخ و مدیرعامل انجمن ایلام‌شناسی ایران)، نوشین پورراد (مدرس پیشین تاریخ در مدرسه عالی جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی)، علی برهانی رارانی (پژوهشگر باستان‌شناسی)، سورنا فیروزی (پژوهشگر باستان‌شناسی و پژوهشگر تاریخ ایران) و سوسن چراغی (پژوهشگر حقوق میراث فرهنگی و محیط‌زیست).

گفتنی است، در پیِ برخی شعارها در گردهمایی بزرگ هفتمِ آبانِ سال گذشته‌ی دوستدارانِ تاریخ و فرهنگ ایران در پاسارگاد و در جهت مقابله با تبلیغاتِ شماری رسانه‌های معاند در خارج از کشور، چند ماه پیش کارگروه علمی و اجرایی بزرگداشت روز کوروش در استانداری فارس به ریاست هادی پژوهش‌جهرمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعیِ آن استانداری شکل گرفت.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۷۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معدن بعد از نفت دومین زمینه ثروت آفرینی برای کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از برنامه این دانشگاه برای ایجاد دانشگاه هوشمند خبر داد و گفت: یکی از اهداف ما حرکت به سمت دانشگاه هوشمند خواهد بود. بر این اساس برای تحقق این امرباید از زمینه های مطالعاتی هوش مصنوعی استفاده کنیم.

علیرضا رهایی در نهمین کنفرانس ملی مکانیک سنگ ایران تاکید کرد: برگزاری همایش‌های علمی به طور عام فرصت مغتنمی برای تبادل نظر در خصوص آخرین یافته‌های علمی در زمینه‌هایی که تحقیق و بررسی صورت می گیرد، به شمار می رود. در این کنفرانس ها در خصوص روندها، موضوعات و روش های جدید تحقیق، بحث و بررسی می شود. بر این اساس این تبادل نظرها برای همه همکاران و دانشجویان بسیار مفید و موثر خواهد بود. به طوریکه دانشجویان نیز با این موضوعات و زمینه‌های علمی آشنا خواهند شد.

وی در ادامه تصریح کرد: موضوع مکانیک سنگ هم در طرح‌های عمرانی و زمینه های مرتبط با مهندسی عمران و هم در بحث معادن، پایداری، مطالعات معدنی و نفت نقش جدی دارد. ضمن اینکه این سه حوزه برای تامین رفاه عمومی و تولید ثروت در کشور موثر هستند. با توجه به اینکه رفاه عمومی زمینه پیشرفت را فراهم می کند.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: مباحث معدنی بعد از نفت به عنوان دومین زمینه برای ثروت آفرینی کشور است و ما شاید خیلی دیر متوجه این موضوع شدیم و در زمینه معادن، توسعه و استخراج آن در حد گسترده کمتر سرمایه گذاری شده است تا بتوانیم از منافع آن حداکثر استفاده را ببریم.

رهایی ادامه داد: در جایی که چاه و استخراج نفت مطرح می شود علم مکانیک و سنگ مهم است. این حوزه امروز به عنوان بزرگترین ثروت کشور به شمار می رود و به نحوی با منابع مختلفی که برای تولید ثروت مورد استفاده قرار می گیرد، می تواند منجر به رفاه بیشتر برای کشور شود.

وی خاطر نشان کرد: از آنجایی که مصالح سنگ بسیارعلم پیچیده است از این جنبه مطالعات گسترده تئوریک و تجربی که در این زمینه استفاده می شود و سامانه های مختلفی که تهیه شده است، می تواند دورنمای خوبی برای پیشرفت علمی ترسیم کند. اساتید و محققان ما در این زمینه کار می کنند که این خود جایگاه کنفرانس را مطرح می کند.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین به برنامه هفتم توسعه کشور اشاره کرد و تاکید کرد: امیدواریم این برنامه کشور زمینه خوبی برای توسعه جدی کشور باشد. متاسفانه ما در برنامه های گذشته یا در برنامه ریزی ایراد داشتیم یا اینکه اعتماد به اجرای برنامه ها کم بوده است.

به گفته رهایی، شاخصی که در اجرای برنامه های توسعه قبلی عنوان می کنیم حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد است. اگر انتظار داریم توسعه ای در کشور اتفاق بیفتد که مبتنی بر برنامه ها باشد باید این برنامه ها واقع نگر باشد تا قابلیت اجرایی داشته باشد و ما نیز از موفقیت ها بر اساس برنامه بهره ببریم.

وی به موضوع هوش مصنوعی در برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و اظهار کرد: امروز فناوری های نوظهور جایگاه ویژه ای در مسائل و پیشرفت های علمی کشور دارند. همه اساتید، مدیران صنعتی و همچنین دانشجویان باید با این تحولات شتابانی که در دنیا صورت می گیرد، امکان انجام مطالعات بر اساس یک سری یافته های اطلاعاتی و تحلیلی که بر روی داده ها انجام می شود و افق های جدیدی را برای ما باز می کند را داشته باشند. ما نیز باید به برخی شیوه های سنتی کمتر بپردازیم و فکر کنیم فناوری های نوظهور با وجود مشکلاتی که ایجاد خواهند کرد چه موفقیت هایی را می توانند برای ما ایجاد کنند.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: ما در این دانشگاه محوریت بزرگی روی هوش مصنوعی داریم و سه دانشکده اعم از مهندسی کامپیوتر، علوم کامپیوتر وبرق جمع شده و قطب هوش مصنوعی را درست کردند.

به گفته وی، در حال حاضر در قالب موافقت نامه تمامی نیازهای هوش مصنوعی نیروهای مسلح را انجام می دهیم. در بسیاری از صنایع مثل صنایع دریایی و هوایی نیز مطالعات و فعالیت های گسترده ای بر اساس فعالیت های علمی قطب هوش مصنوعی صورت می گیرد. بر این اساس دانشگاه ما جایگاه ویژه ای در کشور در این حوزه پیدا کرده و ما نیز باید این مطالعات را در دانشگاه مورد استفاده قرار بدهیم. یکی از اهداف ما حرکت به سمت دانشگاه هوشمند خواهد بود. بر این اساس باید برای تحقق یک دانشگاه هوشمند از زمینه های این مطالعات استفاده کنیم.

رهایی یادآور شد: دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر در یک یا دو دهه گذشته روند پرشتابی را برای توسعه تحقیقات طی کرد و جایگاه دوم یا سوم را در بین ۱۸ دانشکده از نظر تولیدات و فعالیت های علمی بدست آورده است. اما در کنار توسعه تولیدات علمی که موجب می شود جایگاه مناسبی را در نظام رتبه بندی جهانی داشته باشیم، یک هدف عمده دنبال می کنیم و آن این است که در ارتباط با انجام تحقیقات مورد نیاز کشور و کلان، پروژه هایی که می تواند نیاز کشور را حل کتد حتما تلاش کنیم و نقش آفرین باشیم.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر امروزه در ۴ رتبه بندی مهم دنیا در دو رتبه بندی در بین دانشگاه های فنی و مهندسی کشور رتبه اول و در دو رتبه نیز رتبه دوم را داریم. تلاش می کنیم با ارگان های اجرایی برای انجام تحقیقات به منظور حل مشکلات جامعه تلاش می کنیم.

پذیرش ۵۷ مقاله در نهمین کنفرانس ملی مکانیک سنگ ایران

دبیر اجرایی نهمین کنفرانس ملی مکانیک سنگ ایران از پذیرش ۵۷ مقاله در این کنفرانس خبر داد و گفت: امیدواریم این کنفرانس بتواند زمینه بیشتر دامنه خدمات مکانیک سنگ و به طور خاص در صنعت معدن، عمران، نفت و مخازن ذخیره سازی زیردریایی را فراهم سازد.

حسین سالاری راد در نهمین کنفرانس ملی مکانیک سنگ ایران اظهار کرد: هم افزایی علمی و تخصصی مهندسین معدن و عمران، اساتید، متخصصان و دانشجویان در گستره علم مکانیک سنگ و در اجرای پروژه ها و فعالیت های مهندسی عمرانی موجب چشم گیرترین پیشرفت ها در دهه های اخیر در کشور شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: این کنفرانس با بهره گیری و حمایت های انجمن مکانیک سنگ ایران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه های صنعتی، شرکت همایش صنعت، وزارت نیرو، وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین تعداد زیادی از شرکت های خصوصی و دولتی که با افتخار علامت رسمی آنها در پوستر و سایت کنفرانس درج شده است، برگزار شد.

دبیر اجرایی نهمین کنفرانس ملی مکانیک سنگ ایران خاطر نشان کرد: به امید اینکه حاصل این کنفرانس بتواند زمینه بیشتر دامنه خدمات مکانیک سنگ و به طور خاص در صنعت معدن، عمران، نفت و مخازن ذخیره سازی زیردریایی را فراهم سازد.

سالاری راد تاکید کرد: از مجموع تعداد زیادی مقالات زیادی که دریافت شد پس از داوری ۵۷ مقاله را پذیرفتیم که در سالن های فرعی شامل ۳۲ سخنرانی و ۲۷ پوستر ارائه خواهد بود.
وی یادآور شد: نمایشگاه صنایع و شرکت های مرتبط با فعالیت های مهندسی معدنی، عمرانی و سد در مجموعه نمایشگاهی دانشگاه صنعتی امیرکبیر راه اندازی شده است که با حضور مسئولان دانشگاه افتتاح خواهد شد.

سالاری راد تاکید کرد: پنل تخصصی با عنوان خودکفایی در ابزار دقیق و پروژه های عمرانی و معدنی، توانمندی‌ها و چالش‌ها با حضور اساتید و متخصصین صنعت ساخت ابزار دقیق متخصصین کاربردی آن با اهداف تعریف شده تشکیل می شود. امیدوارم منشا پیشرفت ها و سازماندهی مناسبی در جهت ساخت و گسترش اجرایی کشور به طور خاص در مهندسی معدن که تا کنون مغفول مانده است، فراهم شود.

دبیر اجرایی نهمین کنفرانس ملی مکانیک سنگ ایران افزود: سه کارگاه آموزشی در زمینه های آموزش های تخصصی با هدف تبدیل مهارت ها و نتایج تحقیق ها به نقشه های اجرایی برای دانشجویان که به طور خاص در کلاس ها مطرح کردیم را برگزار کردیم.

وی در پایان تاکید کرد: شورای راهبردی کنفرانس مکانیک سنگ نیز متشکل از دکتر اقبال شاکری نماینده و عضو کمسیون عمران مجلس شورای اسلامی، انجمن مکانیک سنگ ایران، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا، کمیته علمی و کمیته داوری، شرکت توسعه منابع آب و نیرو، شرکت همایش صنعت، شرکت حمل و نقل جاده ای هستند که در آماده سازی این همایش نقش موثری داشتند.

اکتشافات عمقی معادن در گرو توسعه علوم‌ مهندسی سنگ است

رییس دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به عمیق تر شدن معادن سطحی گفت: برای تحلیل وضعیت معادن نیاز به توسعه فناوری های مکانیک سنگ است.

حامد ملا داودی در نهمین کنفرانس ملی مکانیک سنگ ایران با اشاره به اهمیت مهندسی سنگ و مکانیک آن در صنایع گفت: در زمینه معادن با استخراج ذخایر و تمام شدن ذخایر سطحی و عمیق تر شدن معادن، ضرورت و نیاز به تحلیل معادن سطحی بیش از پیش نیاز است.

وی ادامه داد : از سوی دیگر مهندسی مکانیک سنگ نقش ویژه ای در توسعه و آبادی کشور با ایجاد زیر ساخت های شهری و برون شهری در حوزه هایی چون حمل و نقل و سد سازی ایفای نقش کرده است.

ملاداودی با اشاره به جایگاه ژئومکانیک نفت در پروژه های نفتی یادآور شد: از این رو برگزاری چنین کنفرانسی با هدف فراهم شدن محل مناسب کسب دانش، اطلاع از آخرین یافته ها و تجربیات جدید و تبادل یافته های جدید علمی و هم اندیشی دانشگاهیان و صنعتگران در ارائه راهکارهای حل مشکلات صنعت برگزار شده است.

وی ارتقا پژوهش های مرتبط با مهندسی سنگ و نقش آن در صنایع مختلف و آگاهی از تلاش های علمی اساتید و محققان و نیازهای صنعتی را از دیگر اهداف این کنفرانس عنوان کرد.

صادرات خدمات تونل و سدسازی

رییس انجمن مکانیک سنگ ایران با تاکید بر اینکه این حوزه محدود به تونل سازی و سد سازی نمی شود گفت: زمینه‌های دیگری وجود دارد که می توان از علوم آن بهره برد.

حمیدرضا نجاتی در نهمین کنفرانس مکانیک سنگ، رسالت این انجمن را ایجاد حلقه اتصال میان صنعت و دانشگاه دانست و افزود: برای این منظور سعی کردیم بسترهایی را نظیر برگزاری کنفرانس های ملی و بین‌المللی و سخنرانی های علمی و پنل های تخصصی فراهم کنیم و تاکنون ۸ کنفرانس ملی را برگزار و امروز نهمین دوره کنفرانس مکانیک سنگ در حال برگزاری است.

وی ادامه داد: تقریبا در هر دوره سه ساله ای که هیات مدیره انجمن انتخاب می شد، حداقل یک کنفرانس برگزار می شود و در این راستا در سال ۲۰۰۸ کنفرانس بین المللی کنفرانس مکانیک سنگ را برگزار کردیم که استقبال خوبی داشت.

نجاتی با اشاره به اقدامات ایجاد حلقه اتصال میان صنعت و دانشگاه این اقدامات را موثر توصیف کرد و خاطر نشان کرد: این ارتباطات می تواند مزایایی برای صنعت و جامعه در پی داشته باشد. ما در حوزه مکانیک سنگ صنعت پر افتخاری داریم. زمانی بود که مهندسان در تونل سازی به واریانت هایی برخورد می کردند آن را کنار می گذاشتند ولی در حال حاضر مهندسان سنگ در صنعت تونل سازی فعال شده اند.

وی تاکید کرد: در این حوزه نه تنها کشور به خودکفایی رسیده است بلکه توانسته است خدماتی در حوزه تونل سازی صادر کند و این وضعیت در صنعت سد سازی نیز حاکم است. ما بعد از جنگ در زمینه سد سازی وابستگی های زیادی داشتیم و مشاوران خارجی در ایران حضور داشتند ولی اکنون در صنعت سد سازی صادر کننده خدمات سد سازی هستیم و همه این موفقیت ها به واسطه ایجاد ارتباط موثر میان دانشگاه و صنعت در این حوزه است.

رییس انجمن مکانیک سنگ ایران با اشاره به اجرای پروژه‌های تونل سازی و سد سازی در دانشگاه ها گفت: کاربرد مکانیک سنگ ‌تنها در تونل و سد سازی محدود نیست و زمینه های دیگری وجود دارد که نیاز است صنعت و دانشگاه های ما بیشتر تلاش کنند.

وی در آخر گفت: امیدواریم این کنفرانس که بعد از شیوع کرونا برگزار شده است، نقطه شروعی در این حوزه باشد و بتوانیم ارتباطات موثر میان دانشگاه و صنعت ایجاد کنیم.

کد خبر 6100389

دیگر خبرها

  • ۱۱۷ نفر در ۲ دوره المپیاد علمی دانشجویی برگزیده شدند
  • نقش دانشگاه آزاد در توسعه همکاری‌های استان واسط عراق و ایلام
  • تدریس رشته ایرانشناسی در بیش از ۱۵ دانشگاه کشور
  • معدن بعد از نفت دومین زمینه ثروت آفرینی برای کشور است
  • کارنامه‌ی یکی از شاخص‌ترین چهره‌های علمی تاریخ‌نگاری معاصر بررسی می‌شود
  • نقش ویژه مهندسی مکانیک سنگ را در توسعه کشور جدی بگیریم
  • کشف بقایای یک سکونتگاه 7 هزارساله در صربستان (+عکس)
  • مُلک و مِلک مولود مانای معلم است
  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • ضعف در سرآمدسازی حوزه دینی برای کشور و استان البرز